Vinyl

Een vinyl vloer heeft veel voordelen. Hij is niet duur, voelt heerlijk warm en zacht aan en is verkrijgbaar in vele trendy prints. Denk aan een hippe betonlook, mediterrane tegel of realistische houtnerf, maar ook de mogelijkheid om te kiezen voor een populaire legstijl als een visgraatmotief.

Algemeen onderhoudsadvies Vinyl

De meeste vinyl vloeren hebben een sterke beschermende finish die schoonmaak en onderhoud eenvoudig maakt. Stofwissen en/of stofzuigen is een snelle en doeltreffende manier om de vloer stofvrij te maken en “scherp” vuil zoals zand te verwijderen.

De belangrijkste regels voor vinylverzorging zijn:

*Goed onderhoud en regelmatige reiniging dragen bij aan een lange levensduur van uw vinylvloer.

*Een groot deel van vuilinloop kan door het gebruik van schoonloopmatten bij de ingangen vermeden worden.

*Regelmatige reiniging van deze matten is noodzakelijk – stofzuig of klop deze wekelijks uit.

*Zorg ervoor dat u meerdere malen per week – indien nodig dagelijks – zand en stof verwijdert met een stofzuiger of stofwisser. (Zand is de grootste veroorzaker van schade op elke vorm van vloerbedekking, zo ook bij pvc en vinyl)

*Dweil uw vloer naar behoefte, doch in de regel tenminste eens in de 1 à 2 weken.
U mag uw vloer natuurlijk ook meermaals reinigen. Met gebruik van het juiste reinigingsmiddel zal de vloer niet beïnvloedden.

Afhankelijk van het gebruik en de gewenste afwerking kan het vloeroppervlak (dagelijks) worden gereinigd en/of extra beschermd met een van de kwaliteitsproducten passend bij de vloer.  Bij regelmatig en correct gebruik blijft het oorspronkelijke uiterlijk van uw Interfloor vloer behouden en kunt u jarenlang genieten van uw vinyl.